Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت صنعت، معدن و تجارت با تقسیم‌بندی بازار خودرو به پنج دهک، ضمن از دور خارج کردن خودروهای قدیمی، پنج پلتفرم جدید و نسبتا جدید را در منوی آینده خود برای بازار در نظر گرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت و بر اساس گزارش این وزارتخانه، با توجه به سطح درآمدی شهروندان، پنج دهک برای منوی آینده بازار خودرو در نظر گرفته شده که از ۶ هزار دلار تا بالای ۲۵ هزار دلار متغیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این طبقه‌بندی، دهک نخست به شهروندان با درآمد پایین (۶ تا ۸ هزار دلار)، دهک دوم به شهروندان با درآمد متوسط (۸ تا ۱۰ هزار دلار)، دهک سوم به شهروندان با درآمد نسبتا بالا (۱۰ تا ۱۵ هزار دلار)، دهک چهارم به شهروندان با درآمد خیلی بالا (۱۵ تا ۲۵ هزار دلار) و دهک پنجم به شهروندان با درآمد (بالای ۲۵ هزار دلار) اختصاص دارد. وزارت صمت در تقسیم‌بندی خود، سهمی ۴۵ درصدی را برای دهک اول در نظر گرفته و قصد دارد برای تامین نیاز شهروندان عضو این دهک، از یک پلتفرم به اصطلاح اقتصادی استفاده کند.

با توجه به بازه قیمتی موردنظر برای پلتفرم اول و با فرض دلار ۳۰ هزار تومانی، خودروهای مدنظر صمت برای دهک نخست، قیمتی بین ۱۸۰ تا ۲۴۰ میلیون تومان دارد، بنابراین امثال تیبا و کوئیک و پژو ۲۰۶ و حتی پارس (با در نظر گرفتن نرخ کارخانه‌ای) می‌توانند نیاز دهک موردنظر را پوشش دهند. این در حالی است که وزارت صمت طبق گفته مسوولانش دیگر اعتقادی به پلتفرم خودروهای موردنظر در راستای توسعه محصول ندارد.

اما پلتفرمی که وزارت صمت برای دهک دوم در نظر گرفته، ال-۹۰ یا همان تندر-۹۰ است و بناست ۲۵ درصد سهم داشته باشد. تندر-۹۰ نزدیک به ۱۳ سال در ایران تولید شد، اما با تحریم خودروسازی کشور، رنو دیگر تامین قطعات را انجام نداد و ایران خودرو و پارس خودرو مجبور به توقف تولید آن شدند. در ادامه اما فاش شد که سایپایی‌ها با کمک دانشگاه علم و صنعت مشغول طراحی محصول جدیدی روی پلتفرم ال-۹۰ هستند و آن را پی-۹۰ نام‌گذاری کرده‌اند. تا مدت‌ها خبری از سرنوشت این پلتفرم نبود، تا اینکه وزیر صمت به تازگی اعلام کرد تولید تندر-۹۰ با کمک روسیه از سر گرفته خواهد شد. آن طور که از اظهارات رضا فاطمی‌امین بر‌می‌آید، قرار است روس‌ها بخشی از قطعات موردنیاز تندر-۹۰ را تامین کنند تا تولید این محصول پس از حدود دو سال توقف، از سر گرفته شود، آن هم برای دهک دوم با درآمد ۸ تا ۱۰ هزار دلاری. بنابراین وزارت صمت و احتمالا خودروسازان قیمتی حداقل ۲۴۰ میلیون تومانی و حداکثر ۳۰۰ میلیون تومانی (با فرض دلار ۳۰ هزار تومان) را برای تندر-۹۰ ایرانی-روسی در نظر گرفته است. این در حالی است که اگر دلار دوباره هوس اوج‌گیری به سرش بزند، خودروی موردنظر قیمتی بالاتر از اینها خواهد داشت.

اما پلتفرم در نظر گرفته شده برای دهک سوم (با درآمد ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار) همانی است که خودروی شاهین روی آن ساخته شده و ۱۵ درصد سهم دارد. شاهین جدیدترین محصول عرضه شده سایپا به شمار می‌رود که البته حرف و حدیث‌های زیادی درباره پلتفرم آن به گوش می‌رسد، از جمله اینکه با کمک چینی‌ها طراحی و بسیار شبیه به برلیانس (خودروی چینی مونتاژی سایپا) است. سایپایی‌ها البته محصولی جدید و کراس اوور به نام آریا را نیز روی این پلتفرم ساخته‌اند و طبعا وزارت صمت روی آن برای پوشش نیاز دهک سوم حساب باز کرده است. شاهین در حال حاضر قیمتی کمتر از ۴۰۰ میلیون تومان در کارخانه دارد، اما آریا قطعا با قیمت بالاتری عرضه خواهد شد. با توجه به بازه قیمتی ۱۰ تا ۱۵ هزار دلاری مدنظر وزارت صمت برای دهک سوم، خودروهایی که برای این دهک عرضه می‌شوند، قیمتی حداقل ۳۰۰ میلیون تومان و حداکثر ۴۵۰ میلیون تومان (با فرض دلار ۳۰ هزار تومانی) خواهند داشت.

دهک چهارم، دهکی که بازه قیمتی مدنظر وزارت صمت برای آن، ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار است  و سهمش نیز ۱۰ درصد. پلتفرم مدنظر وزارت صمت برای این دهک همانی است که خودروی تارا روی آن ساخته شده است، یعنی پژو ۳۰۱. در واقع تارا عملا روی پلتفرم پژو ۳۰۱ ساخته شد، خودرویی که قرار بود در قالب قرارداد ایران خودرو و پژو در دوران برجام، مونتاژ شود اما تحریم این اجازه را نداد. در ادامه، ایران خودرویی‌ها با توجه به حقی که در قالب قرارداد با پژو برای خود قائل بودند، تارا را روی این پلتفرم ساختند، محصولی که چند ماهی می‌شود وارد جاده‌ها و خیابان‌های کشور شده است. ایران خودرو همچنین اوایل هفته از مدل کراس اوور تارا با نام ری‌را نیز رونمایی کرد تا خودروی آینده دهک چهارم مشخص شود. خودروهای این دهک با فرض دلار ۳۰ هزار تومانی، بین ۴۵۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان قیمت خواهند داشت.

در نهایت وزارت صمت برای دهک آخر، خودروهای بالای ۲۵ هزار دلار را با سهمی پنج درصدی در نظر گرفته و برای تامین نیاز این دهک، روی واردات حساب باز کرده است. این البته در حالی است که وزارت صمت هنوز آیین‌نامه واردات خودرو را ابلاغ نکرده و مشخص نیست جزئیات برنامه‌اش برای استفاده از ظرفیت خودروهای خارجی در بازار کشور چیست. مصوبه ممنوعیت واردات خودرو پس از چهار سال در ۳۱ اردیبهشت امسال لغو  شد و قرار بود وزارت صمت تا انتهای خرداد آیین‌نامه واردات را نهایی کند. با این حال فعلا این اتفاق رخ نداده و به نظر می‌رسد در بهترین حالت، نخستین محموله خودروهای وارداتی جدید پاییز امسال راهی کشور خواهد شد. طبق اعلام وزارت صمت، اولویت با خودروهای زیر ۱۰ هزار دلار است، در حالی که برای دهک پنجم خودروهای با قیمت بالای ۲۵ هزار دلار در نظر گرفته شده است. البته با توجه  به هزینه‌های مربوط به عوارض، مالیات، تعرفه و سود واردکننده، طبعا قیمت تمام شده خودروهای وارداتی برای مشتریان ایرانی بیش از ۱۰ هزار دلار پایه خواهد بود. هر چه هست، با توجه به کف قیمت ۲۵ هزار دلاری برای دهک پنجم، خودروهایی که برای این دهک عرضه خواهند شد، می‌توانند حداقل ۷۵۰ میلیون تومان قیمت داشته باشند.

 

منبع: دانا

کلیدواژه: شهروندان با درآمد بالای ۲۵ هزار دلار وزارت صمت میلیون تومان ۱۰ هزار دلار ایران خودرو تندر ۹۰ دهک سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۳۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور موفق از پیک تابستان نیازمند همراهی مردم/ جایزه ۶۰۰ دستگاه خودرو ویژه مشترکین کم مصرف

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، هیوا لهونیان مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان با اعلام برنامه های پیش بینی شده برای مدیریت مصرف و گذر موفق از پیک بار تابستان سال جاری، اظهار کرد: تابستان امسال با توجه به تدابیر در نظر گرفته شده توسط وزارت نیرو در سطح کشور، مشترکین بخش خانگی و تجاری که در تابستان امسال مصارف برق خود را ۱۵ درصد نسبت به سال قبل کاهش دهند، علاوه بر برخورداری از پاداش صورتحساب ها و رایگان شدن قبض برق، از جوایز متنوعی چون ۶۰۰ دستگاه خودرو و لوازم خانگی و …. برخوردار خواهند شد.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان با اشاره به اینکه ناترازی در حوزه تولید و مصرف برق وجود دارد، اظهار داشت: با توجه به شرایط دشوار تأمین برق، لازم است هر اقدامی برای مدیریت پیک بار تابستان با نگاه به تداوم آن در سال‌های پیش رو برنامه ریزی و اجرا شود و این مهم نیازمند نگرش هدفمند در بخش‌های مختلف است.

لهونیان در ادامه تصریح کرد: برای این که در پیک بار تابستان بتوانیم با مدیریت مصرف به خوبی از اوج بار عبور کنیم نیازمند مشارکت و همکاری مشترکین به‌ویژه در بخش صنعت هستیم و رویکرد شرکت توزیع نیروی برق استان بر این است که با استفاده از نظر صاحبان صنایع و بررسی پیشنهادات آنها با هماهنگی مناسب گذر موفقیت آمیزی از دوران اوج مصرف داشته باشیم.

وی در ادامه افزود: در دوره زمانی ۱ خرداد الی ۳۱ شهریور و از ساعت ۸ الی ۲۴، صاحبان صنایع بایستی یک روز در هفته میزان مصرف برق خود را تعدیل کنند و به جای آن در روز جمعه فعالیت داشته باشند.

ایشان در ادامه به مشترکین بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: موضوع بعدی مشترکین بخش کشاورزی و انشعاب پمپاژهای آب و چاههای کشاورزی است که با همکاری ۵ ساعت روزانه ( از ساعت ۱۲ ال ۱۷ مصرف برق نداشته باشند) بقیه ساعات مصرف برق این دسته مشترکین بصورت رایگان حساب میشود و علاوه بر آن مشمول پاداش همکاری خواهند شد.

وی در خصوص مشترکین اداری هم اظهارداشت: دستگاههای اجرایی و دولتی حتما بایستی در وقت اداری ۳۰ درصد و خارج از وقت اداری ۶۰ درصد کاهش مصرف داشته باشند در غیر این صورت برق آنها قطع خواهد شد.

این مقام مسئول در پایان خاطر نشان کرد: در خصوص «مولدین خود تامین» هم برنامه داریم و مشترکینی که مولد برق و یا ژنراتور دارند می توانند با مشارکت در این برنامه بخشی از برق خود را تامین کرده و به کاهش بار شبکه هم کمک کنند و در این راستا مشوق هایی برای آنهادر نظر گرفته شده است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903423

دیگر خبرها

  • چرا نباید از فروشنده‌های سیار غذا خرید؟
  • گرانی بنزین عامل خرید خودرو‌های برقی می‌شود؟
  • خرید و فروش خودرو به زودی آنلاین می‌شود؛ شفافیت و امنیت بیشتر با حذف واسطه‌ها
  • عبور موفق از پیک تابستان نیازمند همراهی مردم/ جایزه ۶۰۰ دستگاه خودرو ویژه مشترکین کم مصرف
  • طلا باز هم اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • بیش از دو میلیارد یورو خرید خارجی در شهرداری/ مافیای خودرو نداریم
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟
  • نخستین پلتفرم هیبریدی الکتریکی در جهان توسط چری ساخته شد